Kdo je Miro Perat

Miro Perat

direktor in ustanovitelj plesne šole Miro 

 

Miro Perat je odraščal in se šolal Novi Gorici. Srednješolsko izobraževanje je nadaljeval v Ljubljani, kjer je začel trenirati tekmovalni ples v klubu Kazina. Trinajst let dolga športna plesna kariera mu je dala zelo bogate življenske in plesne izkušnje.
Tekmovanja in nastopi (večkrat na TVS) so se vrstila vsak vikend v Sloveniji (redne uvrstitve med prve tri) in v tujini. Bil je stalni član državne reprezentance.
Preživet čas in trud v plesni dvorani, treniral je tudi do 6 ur dnevno, se je obrestoval.

Največji rezultat v latinsko ameriških plesih je dosegel v članski konkurenci v Angliji na enem izmed največjih plesnih tekmovanj ''internacional'' v Londonu, saj se je kot prvi slovenec uvrstil v četrt finale (med 24 najboljših), ki se je odvijal v prestižni dvorani Royal Albert hall. Ni odveč povedati, da je bil s soplesalko med mlajšimi v članski konkurenci.

Leta 1997 je ustanovil plesno šolo ''MIRO'', specializirano za razvoj rekreativnega plesa za srednjo generacijo ob druženju in zabavi, kjer se tečajniki sprostijo od monotonega delavnega ritma in istega vsakdanjika. Z organiziranimi plesi na goriškem je poživil družabno življenje v Novi Gorici.

Miro Perat